7 Eylül 2012 Cuma

Analı Kızlı Gezmece

İlk defa Asya ile kız kıza gezmeye gittik bugün. Benim gezmeci kızım evde çok sıkılıyor ve sadece bahçeye inmek kesmiyor artık onu, daha yeni yerler görme hevesinde. Epeydir yazın tadını çıkarıp park bahçe geziyorduk tabi babamızla beraber ya da teyzeler, anane ile birlikte. Bu sefer tek başıma aldım Asya'yı gittim Cepa'ya.

Takside uyudu minnoş inince de bir süre devam etti uyumaya. O uyurken ben de Nezih Kitabevini gezdim. Minik kuşa kitap aradım durdum ama anladım ki kitap için erken. Bizim zaten var olan yumuşak kitaplarımız bize bir süre daha yeter. Şu ilk kitabım, ilk kelimelerim vs kitaplarını sevmedim ben. Evde zaten orijinalini gösterebileceğim şeyleri neden kitaptan gösteriyorum anlamadım. Anladığımda alacam o kitaplardan :) Renkler ve şekiller için mantıklı geldi ama çok erken diye düşünüp yine almadım. Kendim kumaştan kitap yapmayı planlıyordum bu planı eyleme dökmek gerektiğine şiddetle karar verdim. Eeee bu kadar gezdim kitap almadan da olmaz diyerek Remzi Kitabevinin "Orada kim var, Miffy?" ve "Orada ne var, Miffy?" kitaplarını aldım. Bu kitaplar da Asya'nın ayı için uygun değil ama Asya renklerine bayıldı ağzına götürüp bir de tadına baktı bu kitapların bize uygun olduğuna kanaat getirdik biz de :) Asya kitaplara bayıldı hepsini eline almak için çıldırdı. Umarım kitap sevgisi hiç bitmez.

Tchibo, kırtasiye reyonu açmış bir de  Pearson yayınevinin kitaplarını getirmiş. Bayıldım kitaplara üç boyutlu deniz hayvanları ve kara hayvanları kitapları vardı. Asya çıldırdı üç boyutlu kitabı görünce anında ağzına götürüp yeme ihtimaline karşılık pek yaklaştırmadım uzaktan koklattım resmen çocuğa :) Aslında alsam, zamanı gelince eline versem diye düşündüm ama onun zamanına nerdeen baksan bi altı yedi sene var :) Çok uzun vadeli bir plan olurdu vazgeçtim. Bu ara her yer rengarenk kalemlerle dolu hemen ben de nasiplendim bi iki stabiloyu attım çantaya bir de Winny The Pooh baskılı notluk aldım. Asya'ya günlük notlar tutayım dedim. Defter kapları harika hepsinden birer tane almak geldi içimden. Bizim zamanımızda naylon kaplar vardı. İlkokulda öğretmenimiz defterleri kırmızı kitapları mavi kaplatırdı.Defter, kitap kaplama evde seramonik bir şekilde yapılırdı. Şimdi hazır kılıflar mı ararsın, zaten kaba ihtiyaç duymayan süper defterler mi, aklıma gelen gelmeyen her şey vardı Nezih'de.

Sonraki durağımız tabiki çocuk mağazaları oldu. İndirimler bitmiş yeni sezon gelmiş. Ben mayo baktım minnoşa. Doğum günü sürprizimiz belli oldu tatile gidiyoruz. Ben umudu kesmiştim yaz bitti nasıl olsa, Asya da çok küçük diye. Ama haftaya deniz, kum, güneş üçlemesine biz de eklenicez. Yupppii..

Neyse ben her yaz Rus turistlerin bebelerinde gördüğüm kolu bacağı uzun mayomsu şeylerden aradım Asya için. Yaz bitti ama haberler şöyle Mothercare'de yok bu uzun kollulardan ama süper mayolar var, bikiniler var minnoşlara. Birini gözüme kestirdim alacam ama güneşe onunla çıkması imkansız. Benim peynir kızım ıstakoz gibi kızarır tatilin de anlamı kalmaz Allah muhafaza. İmaginarium da var kısa kollu body ve şort şeklinde ama benim istediğim daha uzun diyip almadım. Joker'e baktım ki hiç ümidim yoktu ama en çok çeşit burda çıktı. Neredeyse istediğim uzunlukta bir model buldum ama en küçük 1 yaş için vardı. Bu durum muallakta kaldı. Bilen duyan gören varsa haber versin nerden bulunur bu mayoların en uzun kollusu en uzun bacaklısı :)

Avm'ye yalnız giden annenin en zorlandığı konuyu buldum paylaşmak isterim. Tuvalete gitmek. Evet daha önce yanımda hep biri vardı ve ben Asya'yı ona bırakıyordum. Ama durum bugün öyle olmadı. Bebek bakım odasına gittik Asya'yı bir güzel emzirdim sonra altını değiştirdim. Elimi yıkamak ve tuvalete gitmek geçti aklımdan. Sonra bu duruma düşmüş her annenin aklına gelmesi muhtemel fikir benim de aklıma geldi. Engelli tuvaletini kullandım Asya'yı kimseye emanet edemeyeceğim için tabiki içeri soktum. Şimdi burdan bu bebek bakım odasını tasarlayan arkadaşa seslenmek istiyorum. Büyük bir ihtimalle erkeksin, hadi kadınsan kesinlikle anne değilsin, hadi anne olduğunu varsayıyorum, kesin tek başına bebişinle avm gezisi yapmamışsın. Ben ihtiyaçları belirledim sen bunu dikkate al. Öncelikle bebek bakım odası içerisine bir tuvalet yapmalısın mümkünse kapısı olsun. Sanırım Natavega'daydı bebek bakım odası içinde klozet vardı yanında koltuk yanında alt değiştirme ünitesi çok şaşırmıştım ve klozetin yanında bebeğimi tabi ki emzirmemiştim. Yani o klozetin etrafını çevirip bir kapı koymak zor olmasa gerek. Hadi klozeti sığdıracak yeriniz yok en azından el yıkamak için bir lavabo rica ediyorum. Yani emzirme öncesi el yıkamak şart. Alt değiştirdikten sonra da yıkansa pek bi güzel olur bilmem anlatabildim mi :)

Neyse işin özü ben bu işi sevdim her hafta tekrarlarım bundan sonra. Akşama babiş geldi aldı bizi birlikte yemek yedik döndük eve. İki de şapka aldık minnoşa tatil alışverişinden sadece Asya nasipleniyormuş gibi geldi bana :) Ama bunun daha hafta sonu var çıkarırım ben acısını.

                                                     Bebek bakım odasında bir minik Asya

                                 Bu küçük kapı bize fazla küçük geldi arabamız sığmadı :)


                                  Masayı dağıtan Asya  mıhlamanın tadına baktı :) Çok da sevdi.


                                                     Ekmek ile dişlerini kaşıyor minnoş.


        Benim aradığım ve bulamadığım wetsuit işte budur. Bilen gören varsa haber vere.

6 yorum:

  1. Hemen yetiştim imdadına decathlon magazasında görmüştüm bu. İstanbulda nerde var bir araştır canım.
    Çok güzel bir gün geçirmişniz çok sevindim. Tuvalet sıkıntın yakında geçicek ben napıyorum biliyormusun. İkisini tutuyorum kapının önünde giriyorum tuvalete şarkı söyleyin bana diyorum. Tabi millet çocuklara acayıp bakıyor ama olsun. 1.5 yaşında başlayabilirsiniz buna:)
    Öptüm analı kızlı ikinizide...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ececim müthişsin valla! Benim hiç aklıma gelmemişti decathlon bugn gidip bakıım hemen, iyi ki almamışım dün.
      Tuvalet için buluşun da süpermiş :)

      Sil
  2. valla bravo,ben oğlum Asya kadar iken de , şimdide hala yalnız bır yere gıdemıyorum zaptedemıyorum .o zaman hele asla arabada oturmazdı.tebrık ederım ,iyi bır tecrube olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cesaret edemiyordum ama denedim oldu :))
      Bundan sonra sık sık yaparım ben bu gezme işini
      Sen de dene belki oğluş şaşırtır seni...

      Sil
  3. merhaba 40.izleyicin:) kızın çok tatlı allah onu size bağışlasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım.. Hoşgeldin. Böyle tam sayılara denk gelmek benim de hoşuma gidiyor :))

      Sil