14 Ağustos 2012 Salı

Küçük Popo Emekledi

Evet minik kuş az önce tam da canlı yayında emekledi. Hemen kayıt altına alındı durumu videosu ve fotoları çekildi.

Zaten emekleme çalışmalarına son gaz devam ediyordu.

Önce ellerini ve ayaklarını kaldırıp uçuş pozisyonunda durdu bir süre böyle uçarak ilerleyebileceğini zannetti.Sonra baktı olmuyor elleri ayakları inişe geçirdi ve başladı uğraşmaya.

İlk öğrendiği göbeğinin üzerinde dönmek oldu. Oyuncakları önüne değil de yanına koydum hep. Baktım ilerleyemiyor bari yana gitsin diye mi düşündüm acaba bilmiyorum. O da göbeğinin üzerinde yana döndü sonra hep biraz daha yana derken, 360 derece döner pozisyona geldi. En az üç haftadır bu dönme işi ile uğraşıyordu.

İlerlemek için de sağa sola yuvarlanmayı seçti bizimki baktı ilerleyemiyor yuvarlanarak ulaştı gideceği yere. Hatta dün akşam bu şekilde yuvarlanırken kafasını da vurdu. Üstüne bir güzel ağladı gözünden yaş bile geldi. Kıyamam minnoşa ilk kazamızı da atlatmış olduk böylece.

Asyam bu çalışmalara devam etti durdu ama ilerleyemedi. Bir ara geri geri gitti. Poposunun istikametinde bir iki denemesi oldu ama yine göbek yerden kalkamadı.

Ama az önce işte ne olduysa oldu. Ahşap diş kutumuzun peşinden gitti. İtina ile göbeği yerden kesti. Dört ayak pozisyona geçti kendini öne itti. Ve kutuya ulaştı. Sonra kutuyu elinden bıraktı kutu yuvarlandı. Ve minnoş tekrar harekete geçti tekrar ilerledi yine kutuyu eline aldı. Bu böyle bir kaç kez tekrarlandı. Ben kayıt altına alana kadar sürdü, hepsini yakaladım çok mutluyum. Sonra minnoş yoruldu göbek inişe geçti kafada ellerin üzerine konuldu. Ve bağırış çığrış başladı :) Cingan yörüğünü pozisyondan kurtarıp kucağıma aldım öptüm, öptüm , öptüm. Tebrikler Asyam.

Annecim sıra geldi bu işi tekrarlayıp unutmamaya, sonra da hızlanacaksın, sonra ayağa kalkacaksın, daha yürüyeceksin en sonunda koşacaksın. Önüne çıkan hiç bir engele aldırmadan hayat boyu bildiğin yoldan şaşmadan ilerle minik kuzum. Annen hep yanında olacak seni çok seviyorum.


Ve göbek yerden kalkar :) Eller ayaklar hepsi hamle için hazırdır.

Popodan kendini ileriye doğru atan minik kuzu o küçük kutuya ulaşır :)


Göbek etrafında dönme hareketimiz

Göbek üstüne uçuşa geçme hareketi :) eller ayaklar havada tabiki
Döndük bir de bu tarafa ilerleyelim.
Ve yorulan Asya Kız




7 yorum:

  1. Ayyy tebrikk ederim :) Asya kızı

    Başarılarının da devamını diliyorum. Ben Ada emeklesin diye bekledim ama emeklemedi doğru-düzgün. Güz'cüm şimdi seviniyorsun ama emekleme işini ilerletip ayağa kalktığında o tv ünitesinde hiç birşey kalmıyor. Hatta biz ünitenin önünde çeşitli engeller koyuyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım iyi dileklerin için teşekkürler. Ne çok istedim evde sallana sallana giden bir minik popo görmeyi bilemezsin. Gerçekten sevindim emeklemesine Ada gibi emeklemeden yürür diye düşünüyordum nedense.

      Bu arada tv ünitesi konusunda haklısın evi bebek için güvenli hale getirmenin zamanı geldi. Yavru kuşum için ilgi çekici şeylerle dolu her yerimiz. Biz de engelleme çalışmlarına başlamalıyız.

      Sil
  2. Oy kurban olurumm çok tatlısınn:) Maşallah..

    YanıtlaSil
  3. Maşallah çok tatlı. Adım atmalarını koşmalarını görürsün inşallah.

    YanıtlaSil
  4. allah nazarlardan saklasin
    benim icinde koklayin lutfen

    YanıtlaSil